У Чернігові служба у справах дітей не підтвердила факт жебрацтва найстаршої породіллі України Валентини Підвербної, про який минулого тижня на своїй сторінці в соціальних мережах поінформував депутат міської ради.
 
Про це «УНІАН» повідомили в службі у справах дітей Новозаводської районної ради Чернігова.
 
За словами співробітників служби, докази того, що Підвербна просила милостиню, не знайдені. Інформацію перевіряли, і навіть сам депутат, який виявився єдиним свідком, засумнівався в оприлюдненому факті - жінка просила гроші, чи просто стояла.
 

«Двічі виїжджали до Підвербної додому, але спілкуватися вона не стала», - зазначили в службі у справах дітей.

Прийнято рішення розглянути умови проживання дитини на засіданні міської координаційної ради з захисту прав дітей, хоча його рішення матиме рекомендаційний характер.

Нагадаємо, мешканка Чернігова Валентина Підвербна у 65 років, 22 лютого 2011 року, народила дитину, ставши найстаршою породіллею країни. Дитина народилася в результаті штучного запліднення, на оплату якого чернігівська пенсіонерка збирала кошти майже 7 років. Дівчинка народилася здоровою. Але її матір відразу ж почала конфліктувати з лікарями, не дозволяючи оглядати дитину.

Пізніше Підвербна неодноразово спростовувала інформацію про відставання дівчинки у розвитку і просила журналістів дати їм спокій. Деякий час жінка отримувала допомогу від благодійників, зокрема, з Росії.

30 липня депутат Чернігівської міської ради Олег Мороз розмістив на своїй сторінці в мережі Facebook інформацію з фото про те, що Валентина Підвербна разом з дитиною просить милостиню у водіїв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248