Представники ділових кіл Німеччини зацікавлені в євроінтеграції України і готові розширювати інвестиційні проекти в нашій країні. Про це заявив член комітету з міжнародних справ Бундестагу Карл-Георг Вельман, коментуючи підсумки нещодавнього візиту першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова до Німеччини.

«Хочу навести приклад: вже зараз на адресу відомого німецького концерну Фероштайн надійшло замовлення взяти участь в організації модернізації української газотранспортної системи. Зараз цей концерн вже працює з українською інженерною компанією і в мене є підтвердження, що 50% від всього замовлення в рамках проекту буде виконуватися українськими підприємцями. А це означає додаткові робочі місця», - заявив Вельман.

Він додав, що представники німецького бізнесу зацікавлені у підписанні Угоди про асоціацію Україна-ЄС та створенні зони вільної торгівлі, оскільки це відкриє нові інвестиційні можливості, а також розширить сфери співпраці в індустріальній сфері.

«Україна має в своєму розпорядженні величезний промисловий потенціал, природний потенціал, має всі перспективи і хороші шанси перетворитися на процвітаючу країну, яка спочатку може стати асоційованим, а згодом і повноправним членом ЄС. Україна від цього тільки виграє. Ми розраховуємо на значне збільшення іноземних інвестицій у вашу економіку. Технологічна й економічна база України настільки потужні, що німецькі підприємці дуже швидко знайдуть у вас надійних партнерів, особливо в індустріальній сфері. А це означає підвищення добробуту українців, підвищення стандартів життя», - заявив депутат німецького Бундестагу.

Нагадаємо, 31 липня поточного року перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов відвідав Німеччину. Під час зустрічей з керівництвом країни його запевнили, що Україна може розраховувати на підтримку Німеччини в питанні підписання Угоди про асоціацію з ЄС, а також відмітили значний прогрес у проведенні реформ на шляху євроінтеграції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207