Колекцію скарбів із гробниці Тутанхамона почали перевозити з Каїрського музею на площі Тахрір у Великий музей Єгипту, який відкриється у 2015 році, повідомляється на сайті Ahram.

За даними порталу, в Гізу перевезли вже вісім позолочених дерев'яних палиць фараона з великої колекції, що складається зі 132 тростин. Їх належить відреставрувати, після чого вони повернуться до Каїра.

Проте згодом у новому музеї, розташованому неподалік від пірамід Гізи, скарби Тутанхамона будуть представлені в основній експозиції. У загальній складності зібрання музею складе близько 120 тисяч стародавніх артефактів, у тому числі колекція Хетепхерес, матері фараона Хеопса, сонячні човни Хеопса і колекція прикрас. Раніше повідомлялося, що в музеї будуть виставлені ​​статуї фараона Рамзеса II і його доньки Мерітамон, пише «Lenta.ru».

Скарби з гробниці Тутанхамона будуть остаточно перевезені в Гізу, коли буде добудований основний корпус будівлі музею. На даний момент готові реставраційні майстерні та запасники.

Великий музей Єгипту, про будівництво якого було оголошено у 2002 році, передбачалося відкрити в 2012 році. Проте терміни робіт затягувалися, в тому числі через народні хвилювання. Площа музейного комплексу складе близько 480 тисяч квадратних метрів. Створення музею оцінюється в 600 мільйонів доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

602