У порт Севастополя у вівторок, 6 серпня, з неофіційним візитом прибув надводний корабель ВМС США «Балклі» (Bulkeley).

Як повідомили в прес-центрі Командування Військово-морських сил Збройних сил України, програмою візиту ескадреного міноносця, який триватиме до 9 серпня, заплановані відвідування корабля військовослужбовцями ВМС ЗС України, зокрема, персоналом навчально-тренувального центру морських операцій з метою участі в теоретичних семінарах з питань проведення огляду суден при проведенні морських операцій з перехоплення, а також огляду тактичного спорядження та озброєння, обговорення питань про притягнення персоналу сил спеціальних операцій до участі в огляді суден.

У свою чергу, члени екіпажу есмінця ВМС США побувають у навчально-тренувальному центрі морських операцій українських ВМС, де візьмуть участь у теоретичних семінарах з питань проведення огляду суден при проведенні морських операцій з перехоплення, спостерігатимуть за практичною демонстрацією тактичних прийомів дій персоналу дооглядової і штурмової команди, обміняються відповідним досвідом практичних дій з українськими колегами, повідомляє «УНІАН».

У штабі флоту в перший день візиту відбулася протокольна зустріч першого заступника командувача ВМС ЗС України віце-адмірала Сергія Єлісєєва з американськими моряками. Крім командира корабля капітана 2 рангу Метью Філліпса, у зустрічі з американською стороною також взяли участь військово-морський аташе при Посольстві США в Україні капітан 3 рангу Леонід Хмелевський та заступник командира тактичного з'єднання кораблів капітан 1 рангу Філліпс Собек.

«Співпраця флотів України і США триває вже практично 20 років, і з кожним роком вона поглиблюється і розширюється» - зазначив віце-адмірал Сергій Єлісєєв.

Перший заступник командувача національним флотом додав, що українські ВМС відчувають суттєву підтримку і допомогу з боку ВМС США в процесі підготовки активів ВМС ЗС України у складі фрегата «Гетьман Сагайдачний» з вертольотом і дооглядовою командою на борту до участі в операціях з протидії піратству на морі «Океанський щит» і «Аталанта».

Американські військові моряки, зі свого боку, висловили готовність до обміну досвідом у питанні протидії піратству на морі.

Сьогодні ж відбулася протокольна зустріч з американськими військовими моряками в Севастопольській міській державній адміністрації.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207