З моменту набрання чинності Кримінального процесуального кодексу (КПК) органами МВС відкрито дев'ять кримінальних проваджень за фактом фальсифікації лікарських засобів.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив старший оперуповноважений, інспектор Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Геннадій Сусло.

«З моменту введення в дію нового КПК на досудовому розслідуванні знаходиться дев'ять кримінальних проваджень за статтею 221 (фальсифікування лікарських засобів)», - сказав він.

За його словами, за цей період до суду справи ще не передавались.

У свою чергу перший заступник голови Державної служби України з лікарських засобів Інна Демченко уточнила, що за цей період одна справа була направлена ​​до суду і щодо неї є рішення.

«Є одне судове рішення щодо компанії «HELL». У ньому йдеться про чотири роки позбавлення волі», - сказала вона і додала, що крім того, низка препаратів, вироблених під маркою цієї компанії, визнані фальсифікованими і вилучені з ринку України.

Крім того, і Демченко, і Сусло заявили, що існує правова колізія, яка ускладнює можливість відкриття кримінальних проваджень за фактом фальсифікації ліків, оскільки після виявлення органами Держслужби з лікарських засобів цієї продукції її утилізують, і правоохоронці не можуть порушити справу через відсутність предмета злочину .

Вони вважають, що необхідно вносити зміни до законодавства, щоб прибрати цю колізію.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281