На полицях магазинів зростає пропозиція вітчизняного дитячого харчування. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Так, з початку року в Україні виробили понад 16 тисяч тонн продукції для дітей. А це на 46% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Для досягнення таких результатів уряд створив всі умови, щоб виробництво дитячого харчування розвивалося. Так, податки від діяльності профільних підприємств йдуть на їх модернізацію та розширення асортименту.

«Виробництво дитячого харчування - це стратегічний сектор вітчизняної харчової промисловості. Тому ми поставили перед собою амбітне завдання - модернізувати потужності галузі та забезпечити внутрішній ринок широким асортиментом дитячого харчування вітчизняного виробництва. І завдяки вдалій політиці уряду виробництво за півроку зросло на 46% до аналогічного періоду минулого року», - зазначив міністр.

Так, за 6 місяців цього року в Україні вироблено 16 тисяч тонн продукції дитячого харчування. При цьому найбільші темпи зростання продемонструвало виробництво рідкого дитячого харчування на молочній основі - на 51%. Його виробили майже 12 тисяч тонн.

Микола Присяжнюк зазначив, що така динаміка зростання виробництва дозволить забезпечити імпортозаміщення цієї продукції і направити значну її частину на експорт.

«Щоб виробники дитячого харчування були забезпечені необхідною рослинною і тваринною сировиною, в Україні протягом найближчих двох років створять 80 сировинних зон відповідно до Програми активізації розвитку економіки», - нагадав Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124