У посольстві США в Україні вважають зухвалою й образливою наругу над національними символами музикантами групи Bloodhound Gang. Про це повідомив в.о. прес-аташе посольства США Люк Штеле, коментуючи ситуацію з оскверненням прапорів України та РФ.

«Умисне осквернення національних символів є зухвалим і образливим. У той же час ми твердо віримо у свободу висловлювання, що є універсальним правом, закріпленим Конституцією США і Загальною декларацією з прав людини. Рок-група Bloodhound Gang вирішила скористатися своїми правами мерзенним способом, ображаючи США, а також український і російський народи під час своїх концертів у Києві та Одесі», - сказав Штеле, повідомляє «УНІАН».

«Оскільки посольство США не має ніякого відношення до цього, ми переадресовуємо всі запити з приводу детальної інформації організаторам концертів і самим членам групи Bloodhound Gang», - зазначив в.о. прес-аташе посольства США.

Нагадаємо, бас-гітарист групи Bloodhound Gang Хасселхофф під час виступу в Києві 30 липня нібито помочився на прапор України. Пізніше, 31 серпня, цей же музикант на концерті в Одесі поглумився над російським прапором.

Печерське райуправління міліції м. Києва відкрило кримінальне провадження за фактом наруги над державним прапором України членами американської панк-групи.

У Міністерстві закордонних справ України назвали дії американської групи неприйнятними. «Подібним діям, пов'язаним з наругою над державними символами, немає виправдання ніякими так званими «епатажами», - підкреслили в МЗС.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282