Українці не довіряють лікарям і часто вибирають самолікування. Як передає кореспондент ForUm'у, про це в ході круглого столу на тему «Фальсифіковані та неякісні ліки: життя українців під загрозою!» заявив радник міністра охорони здоров'я Віктор Чумак.

Радник міністра наполягає, що Україні необхідно суттєво підвищити рівень надання медичної допомоги. «Не вміють виписувати рецепти, лікар не користується довірою пацієнта. Рівень самолікування у нас дуже високий», - обурився він.

За словами експерта, Україна втратила систему радянської медицини, а своя ще не напрацьована. Він зазначив, що формування галузі вже йде, але в той же час не можна спрогнозувати, скільки років знадобиться для того, щоб українці стали довіряти лікарям.

Чумак також зазначив, що українці страждають не від неякісних ліків, а від неправильного їх застосування. Медик заявив, що рівень фальсифікату медичних препаратів в Україні дуже низький, а саме - 0,06%. «Люди страждають не від ліків і не тому, що ліки неякісні, а тому, що їх неправильно приймають», - переконаний він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259