За дорученням віце-мера Одеси Марії Стоцької після випадку отруєння дітей в Іллічівську розпочато перевірки якості харчування у дитячих садках Одеси. Про це повідомляє Одеська міськрада.

Згідно з повідомленням, 5 серпня 2013 року в Одесі почалися позапланові перевірки в дошкільних установах міста. Співробітники міського департаменту освіти і науки та представники санітарно-епідеміологічної служби міста інспектують 117 дитячих садів. Перевірці піддається дотримання вимог, що пред'являються до якості харчування: технологія приготування їжі, санітарно-гігієнічні норми на харчоблоках і т.д.

Приводом для позачергових перевірок послужив зафіксований в Іллічівську випадок отруєння і госпіталізації 13 вихованців одного з місцевих дитячих садів.

В Одесі перевірки дошкільних установ триватимуть до 8 серпня включно. Нагадаємо, за інформацією Державної санітарно-епідеміологічної служби України, у результаті спалаху гострої кишкової інфекції, яка була з 31 липня по 1 серпня серед вихованців дитячого садка №8 відділу освіти Іллічівської міської ради в Одеській обл., постраждали 18 дітей. Станом на 2 серпня 2013 року в лікарні в інфекційному відділенні перебувають 13 дітей, решта - на амбулаторному лікуванні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255