Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом замаху на шахрайське заволодіння транспортними засобами, які повинні були бути відправлені лівійській стороні.

«Під час досудового розслідування 29-30 липня поточного року були складені повідомлення про підозру двом особам, які підозрюються у скоєнні цього злочину. Ці особи оголошені в розшук», - повідомили в прес-службі Генпрокуратури.

Згідно з інформацією, 1 серпня поточного року Печерським райсудом Києва видано дозвіл на затримання встановлених осіб з метою їх приводу для участі в розгляді клопотання прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ще не відомо, чи є підозрювані громадянами України, а також про який розшук йдеться.

За даними відомства, йдеться про махінації на суму понад $20 млн.

Нагадаємо, 17 липня в порту Бенгазі збройними громадянами Лівії захоплене і на даний момент утримується судно «Етель», що прибуло в країну під прапором Сент-Кітс і Невіс, екіпаж якого складається з 19 громадян України.

Загарбники судна заявили, що «вони захищають інтереси 25 лівійських бізнесменів, яких пограбував власник «Етель». У деяких ЗМІ також була оприлюднена інформація, що судно повинно було перевезти 650 автомобілів вартістю близько $9,5 млн з Йорданії в Бенгазі, проте, за заявою бізнесменів, машини були вивантажені в українському порту і не доставлені до кінцевого пункту.

Згодом у ЗМІ з'явилася інформація, що умовою звільнення українських моряків бандити називають повернення їм вантажу автомобілів або виплату суми їх вартості.

Прем'єр-міністр Лівії Алі Зідан запевнив віце-прем'єр-міністра Костянтина Грищенка в тому, що життю і здоров'ю громадян України, членам екіпажу судна «Етель», нічого не загрожуватиме.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278