Міліція почала кримінальне провадження за фактом інциденту з прапором Російської Федерації в одеському нічному клубі «Ібіца», що стався під час виступу американської панк-групи Bloodhound Gang.

Як повідомив начальник відділу по зв'язках з громадськістю Головного управління МВС України в Одеській області Володимир Шаблієнко, матеріали справи внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, повідомляє «Інтерфакс-Україна».


Він додав, що спочатку інцидент був зареєстрований у міському управлінні міліції, але пізніше матеріали у цій справі були передані до Приморського райвідділу міліції.

Нагадаємо, в клубі «Ібіца» в Одесі 41-річний бас-гітарист групи Bloodhound Gang Е.Дж.Хасселхофф використовував прапор Росії як туалетний папір. Спаплюжений стяг він кинув у натовп, де його підхопив один з фанатів.

Відео цих витівок виклали в Інтернет, після чого в Росії вибухнув скандал. Bloodhound Gang не пустили на рок-фестиваль у Краснодарському краї в Росії, хоча і виплатили гонорар. В аеропорту Анапи, звідки вони відлітали, їх закидали помідорами і тухлими яйцями, козаки влаштували бійку з музикантами і намагалися задушити бас-гітариста американським прапором, а після невдалої спроби (після втручання поліції) порвали прапор на очах у музикантів.

Музиканти Bloodhound Gang покинули Росію, хоча група принесла вибачення.

Слідчі СКР приступили до перевірки факту осквернення російського прапора музикантами рок-групи з США, в цю країну і в Україну будуть направлені запити про правову допомогу.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181