Біженець із Сирії, зневірений домогтися для своєї родини дозволу на в'їзд до Німеччини, весь день просидів на 30-метровому будівельному крані в Мюнхені, погрожуючи зістрибнути, якщо його дружині і дітям не нададуть притулок у ФРН.

За даними місцевої влади, 31-річний чоловік приїхав до Німеччини у червні цього року. З тих пір він проживав у центрі для біженців, розташованому на території колишньої військової частини на півночі Мюнхена. Питання про надання йому статусу біженця поки не вирішене. Як повідомляють ЗМІ, його дружина і діти досі знаходяться в столиці Єгипту Каїрі. Прохання про притулок вони можуть подати тільки на території Німеччини, передає РІА «Новини».

«Сирієць виліз на кран у понеділок вранці. На 30-градусній спеці, під палючим сонцем і без води він просидів там весь день. Коли службовці робили спроби зняти його з крана, він погрожував зістрибнути. Чоловік навіть порізав собі груди лезом, коли пожежники спробували наблизитися до нього», - сказав представник поліції.

Головною вимогою чоловіка було - негайне надання притулку в Німеччині його дружині і дітям. Спроби поліції вступити з ним у переговори ні до чого не привели, зазначив співрозмовник агентства. Спустити біженця на землю вдалося лише вночі.

«Чоловік сів у кабіну будівельного крана. Тільки тоді бійцям спецназу вдалося непомітно підібратися до нього, захопити його і спустити на землю. Чоловік чинив сильний опір», - повідомив співрозмовник агентства.

Мігранти, які проживають у Мюнхені і домагаються статусу біженців, вже не вперше обирають настільки небезпечні для життя форми протесту. Так, у червні близько 50 приїжджих з Афганістану, Пакистану, Ірану, Нігерії та Ефіопії розбили наметовий табір у центрі міста й оголосили сухе голодування. Акція протесту тривала кілька днів, більшість її учасників були госпіталізовані в стані голодної непритомності. Після цього табір розігнала поліція.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166