Цього року Київ зробив низку серйозних кроків щодо посилення соціального захисту дітей-сиріт. Зокрема, в рамках виконання доручень Президента України Віктора Януковича за підсумками проекту «Діалог з країною» розроблена і затверджена міська цільова Програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, на 2013-2015 роки і столичні діти-сироти почали отримувати матеріальну допомогу від міста.

За словами начальника Служби у справах дітей Миколи Кулеби, місто підготувало і затвердило програму в стислі терміни. «У лютому за підсумками проекту «Діалог з країною», під час якого питання щодо забезпечення житлом, посилення соціального захисту дітей-сиріт звучали неодноразово, Президент України дав доручення всім регіонам підготувати відповідні проекти. У Києві він був підготовлений у стислий термін - за півтора місяці пройшов всі узгодження і комісії і в середині квітня вже був затверджений Київрадою», - розповів Микола Кулеба.

За його словами, проект передбачає будівництво житла для дітей-сиріт державою і містом на паритетних засадах. Половину витрат бере на себе міський бюджет, половину - державний. Всього на реалізацію програми до 2015 року необхідно 143 мільйони гривень. Як зазначив Микола Кулеба, житлом, збудованим у рамках програми, будуть забезпечуватися діти, які покинули після досягнення 18-річного віку дитячі будинки і не мають власного житла.

У свою чергу керівник Департаменту соціальної політики Тетяна Костюренко зазначила, що в нинішньому році діти-сироти вперше стали отримувати щомісячну матеріальну допомогу від міста. Також вперше допомога виплачується дітям під опікою і дітям, які перебувають у будинках сімейного типу.

Нагадаємо, що 12 лютого 2013 р. стартував проект «Діалог з країною», ініціатором якого виступила Національна телекомпанія України. Проект завершився 22 лютому прямим ефіром за участю Президента України Віктора Януковича. Під час 4-годинного ефіру громадяни країни мали змогу поставити запитання і звернутися безпосередньо до Глави держави. У рамках проекту працювала телефонна гаряча лінія Урядового контактного центру. Всього на неї надійшло 21162 дзвінки. За результатами цих дзвінків було зареєстровано 16 438 звернень. З них органам влади на розгляд надіслано 12 167 звернень, а на 4271 звернення громадяни отримали консультації безпосередньо від фахівців Урядового контактного центру. У рамках проекту «Діалог з країною» Президентом було поставлено завдання прийняття програми щодо забезпечення дітей-сиріт житлом після досягнення 18 років.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208