У Пскові ввечері 5 серпня було вбито відомого священика Павла Адельгейма. Про це у своєму блозі на ЖЖ повідомив депутат парламенту Псковської області Лев Шлосберг.

«Годину тому в Пскові ударом ножа в своєму будинку вбито о. Павла Адельгейма. Вбивця з Москви. 1 серпня о. Павлу виповнилося 75 років», - написав парламентарій.

Як повідомили в регіональному УМВС Росії, тіло священика з ножовими пораненнями виявили в храмі Костянтина і Олени в Красногорському проїзді. Співробітники патрульно-постової служби затримали підозрюваного у скоєнні злочину, передає «Інтерфакс».

За словами очевидців, людина, яка напала на отця Павла, кричала, що вбити священика йому «велів сатана», а під час затримання чоловік вдарив себе ножем у груди. Підозрюваний у вбивстві псковського священика доставлений до лікарні.

Павло Адельгейм народився у 1938 році, дитинство провів у дитбудинку через арешт матері під час репресій, потім тривалий час жив на засланні в Казахстані. На початку 1970-х провів кілька років у таборах за дисидентство, втратив ногу.

У 1992-2008 рр.. був настоятелем однієї з церков у Пскові, виступав з критикою РПЦ. Після юридичних суперечок з РПЦ залишився священиком у тому ж храмі, втративши церковну посаду. Володів титулом протоієрея.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

363