Заходи щодо захисту українського авторинку, які вживає уряд, надають підтримку вітчизняним виробникам автомобілів, що виражається в обсягах продажів, які стабільно зростають. Таку думку висловив Олексій Андрійченко, старший аналітик з машинобудування інвесткомпанії «АРТ Капітал», коментуючи липневу статистику з продажів нових автомобілів.

За його словами, перспектива введення утилізаційного збору різко збільшила продажі машин на 18% - до 18 тис. одиниць тільки за один місяць. «ЗАЗ зберіг за собою перше місце третій місяць поспіль, наростивши продажу ще на 1% протягом місяця. На другому і третьому місцях Hyundai і Geely. Geely минулого місяця продемонструвала приголомшливе зростання продажів - 94% за місяць, у тому числі завдяки запуску виробництва в Кременчуці. Марці «Богдан» у липні вдалося обігнати за обсягами продажів російський ВА », - зазначив Андрійченко.

«Богдан Моторс» і «Укравто» виграли від майбутнього введення утилізаційного збору і збільшили продажі завдяки новим імпортним митам, введеним у квітні. Особливо відчутно зросли продажі «Богдана»: зі 177 машин у березні перед введенням мит до 560-ти у липні, тобто в середньому на 33% на місяць. Липневі продажі свідчать про позитивний вплив державної підтримки автомобілебудування», - підкреслив аналітик.

Він переконаний, що ще одним потужним стимулом для вітчизняного автопрому може стати програма trade-in, що розробляється урядом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208