Понад 90% досліджених зразків кондитерської продукції компанії Roshen, які перевірив Росспоживнагляд, не відповідали нормативам. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті відомства.

«Більше 90% досліджених зразків кондитерських виробів не відповідали нормативним вимогам. Основною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції - невідповідність інформації про харчову цінність продукції, вказаної на етикетці)», - сказано в повідомленні.

У Росспоживнагляді зазначили, що контроль за якістю продукції Roshen триває.

У відомстві також підкреслили, що наразі розглядається можливість зустрічі з компетентними органами України з питань дотримання вимог російського законодавства про якість та безпеку при поставках до Росії продукції Roshen.

Нагадаємо, 29 липня стало відомо, що Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того, як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

31 липня Україна звернулася з офіційним листом до керівництва Росспоживнагляду для вирішення питання щодо заборони ввезення продукції компанії Roshen в Російську Федерацію.

1 серпня глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що офіційних звернень від української сторони з приводу переговорів з Росією щодо претензій до продукції корпорації Roshen не надходило, тому згоди на такі переговори не було дано.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253