Переговори про зняття заборони на ввезення продукції компанії Roshen в Російську Федерацію повинні початися якнайшвидше, у зв'язку з тим, що в оперативному вирішенні цього питання можуть бути зацікавлені як українська, так і російська сторони. Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

«Ми впевнені, що переговори щодо зняття заборони на постачання української кондитерської продукції в Російську Федерацію мають відбутися найближчим часом. Ми офіційно звернулися до російської сторони і чекаємо їх вирішення», - зазначив він.

Максюта повідомив, що результатом переговорів має стати зняття заборони на постачання української кондитерської продукції на період, коли відповідні робочі групи з'ясують причини заборони на підставі офіційних результатів перевірок, які будуть надані російською стороною.

«Українська делегація готова у будь-який час виїхати для проведення переговорів з російською стороною. Початок переговорів стане першим кроком для вирішення цього важливого питання та створення механізмів з недопущення подібних ситуацій у майбутньому», - підкреслив Максюта.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 серпня міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявив, що Україна планує почати міждержавні переговори з Росією з питань постачання продукції компанії Roshen у понеділок, 5 серпня. Присяжнюк вважає, що якість продукції української компанії Roshen не може піддаватися сумнівам.

Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А в молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки. До «чорного списку» увійшли ПАТ «Київська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика», ПАТ «Маріупольська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Кременчуцька кондитерська фабрика Roshen».

31 липня Україна офіційно включилася в процес консультацій з Російською Федерацією у зв'язку із забороною на продукцію Roshen.

Раніше Казахстан, Таджикистан і Білорусь почали перевірки слідом за РФ. Таджикистан не виявив жодних порушень щодо якості та безпеки даних кондитерських виробів, Казахстан також реабілітував українські цукерки.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285