Американська панк-група Bloodhound Gang зробила своє ім'я на епатажі і безперервних скандалах. Свої кліпи учасники групи традиційно насичують досить відвертими сценами, а практично всі їхні пісні написані з використанням нецензурної лексики.

Однак тур групи по країнах Східної Європи не просто вийшов за рамки пристойності. 30 липня під час концерту в Києві бас-гітарист Bloodhound Gang Джаред Хасселхофф помочився на сцені на державний прапор України. Пізніше в одеському клубі «Ібіца» той же учасник протягнув російський прапор через штани, а потім кинув його в натовп.

Після цього музиканти повинні були співати на фестивалі Kubana на узбережжі Чорного моря в Краснодарському краї. Але там групі не дозволила виступити місцева влада.

Крім того, скандальних американців освистали і закидали помідорами і тухлими яйцями, а в аеропорту Анапи на них напали невідомі, які спробували задушити бас-гітариста американським прапором. Втім, музикантам таки вдалося вилетіти назад до США. У зв'язку з інцидентом МВС Росії порушило кримінальну справу відносно бас-гітариста американської панк-групи за «наругу над державним прапором».

В Україні ж проти Bloodhound Gang виступили українські хакери UA anonymous, які влаштували ддос-атаку на сайт панк-групи.

Отже, як реагуватиме українська влада на публічну наругу над державним символом, і якою має бути позиція України в даній ситуації, ForUm розпитав у представників МВС, МЗС, депутатів і незалежних експертів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

872