Китай для України і надалі буде цікавий як потенційний ринок збуту сільськогосподарської продукції.

Таку думку висловив член Ділової ради «Україна-Китай», генеральний директор інвесткомпанії European Capital Management Вадим Браїловський, коментуючи підписання «Державною продовольчо-зерновою корпорацією України» і «Синьцзянською виробничо-будівельною корпорацією» (Китай) меморандуму про співпрацю з підтримки пріоритетних проектів у сільському господарстві.

Зазначений документ експерт вважає першим істотним досягненням у напрямку збуту Україною великих партій сільськогосподарської продукції Китаю.

«Китай щорічно буде і надалі нарощувати споживання зерна, а Україна - його виробництво, що робить останнє привабливим для експорту. На даний момент основною продукцією, що поставляється з України в азіатську країну, є кукурудза і соняшникова олія. Також у перспективі Китай може закуповувати українські пшеницю, ячмінь і продукцію тваринництва», - сказав він.

Крім того, за словами експерта, Україна може значно збільшити експорт своєї кукурудзи в Китай. У зв'язку з цим він вважає закономірною новину про те, що Китайська державна компанія COFCO закупила дві партії української кукурудзи загальним обсягом 120 тис. т.

На думку члена Ділової Ради «Україна-Китай», Китай для України і надалі буде цікавий як потенційний ринок збуту сільськогосподарської продукції.

«Зростання її споживання в Китаї з кожним роком все більше перевищує можливості внутрішнього виробництва. Це пов'язано зі зростаючою урбанізацією країни, зниженням обсягу ресурсів для сільськогосподарського виробництва, а також екологічними проблемами, що призводять до виснаження родючих земель у Китаї. Важливо відмітити, що для забезпечення необхідного КНР обсягу продукції, країні необхідно додатково близько 50 млн га орних земель», - зауважив експерт.

Нагадаємо, що раніше «Державна продовольчо-зернова корпорація України» і «Синьцзянська виробничо-будівельна корпорація» (Китай) підписали меморандум про співпрацю з підтримки пріоритетних проектів у сільському господарстві. Сума китайських інвестицій в український агропромисловий комплекс складе понад $2,6 млрд.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239