Цього року кожен українець збільшить споживання вітчизняного м'яса до 55,3 кг. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Крім економічної складової державних програм підтримки тваринництва, важливим є їхній ефект для споживачів. Адже, з одного боку, є бюджетні дотації за вирощені і здані на забій тварини, селяни отримують реальні гроші. А з іншого, нам важливо, щоб українці споживали більше вітчизняного м'яса. І поступово цей показник вдається збільшити», - зазначив міністр.

Так, цього року в Україні споживання м'яса однією людиною зросте майже на 1 кілограм - до 55,3 кг. І досягти цього вдасться завдяки нарощуванню виробництва м'яса.

«До кінця поточного року виробництво м'яса в Україні досягне 2,4 мільйона тонн. А це на 5,8% більше, ніж торік. Таким чином, завдяки державним програмам підтримки, нам вдалося остаточно закріпити тенденцію до зростання показників у тваринництві. Тому ми і надалі працюватимемо над розширенням існуючих програм та розробкою нових», - зазначив Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182