Наявність в обігу на території України великої кількості валюти лише створює проблеми для економіки країни.

Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Так, він прокоментував заборону валютних операцій в Сирії: «Ідея заборони валютних операцій в Сирії - це скоріше політичне рішення. Але от заборона валютних операцій на території України, виключаючи експортно-імпортні та приватні перекази валюти з-за кордону і за кордон, заслуговує на увагу», - зауважив він.

На його думку, наявність в обігу на території України великої кількості валюти лише створює проблеми для економіки країни.

Зокрема, за словами Охріменка, оборот на території України двох валют створює іноді передумови для проблем на валютному ринку, використання інвалюти тіньовою економікою для своїх незаконних операцій, а також той факт, що більша частина грошей вилучена з обігу економіки України і знаходиться у вигляді готівкової валюти.

«Різко заборонити ходіння готівкової валюти в Україні складно: аж надто
українці звикли до цих «зелених папірців», але от поставити мету поетапно перейти до заборони ходіння на території України іноземної валюти не тільки можна, а й треба», - сказав він.

Нагадаємо, що з учорашнього дня, 4 серпня 2013 року, в Сирії введено заборону на будь-які фінансові операції в іноземній валюті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161