Державна пенітенціарна служба України повідомляє, що згідно з висновками санітарно-епідеміологічної служби, яка неодноразово інспектувала кімнату засудженої Юлії Тимошенко, кількість світла в приміщенні її перебування є такою, що відповідає нормам. Про це повідомляє прес-служба ДПтСУ.

«Через появу у ЗМІ недостовірної інформації нібито про те, що в палату засудженої Ю.Тимошенко не потрапляє світло через тоновані вікна, прес-служба ДПтСУ цю інформацію спростовує», - наголошується в повідомленні.

ДПтСУ також підтвердила факт дозволу побачення Тимошенко з політиками.

Зокрема, за її даними, спочатку Тимошенко, яка зараз проходить курс реабілітації в ЦКЛ №5 (більше року), написала заяву на ім'я керівництва Качанівської колонії з проханням надати їй короткострокове побачення 5 серпня з Арсенієм Яценюком, Олександром Турчиновим та Юрієм Луценком. Засудженій дозволили короткострокове побачення.

Пізніше на ім'я керівництва Качанівської колонії також надійшла заява і від народного депутата Арсена Авакова щодо побачення з Тимошенко за участю Яценюка і Сергія Пашинського.

У результаті керівництвом колонії було прийнято рішення дозволити проведення засудженій Тимошенко побачення з трьома особами. Самі народні депутати мали вирішити, хто прийде на побачення.

Нагадаємо, сьогодні, 5 серпня, виповнилося два роки з дня арешту колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393