Зростання кредитування сільгосппідприємств дає надію на подальше зростання сільгоспвиробництва в Україні. Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Спостерігається невелике зростання кредитування юридичних осіб, але при цьому без істотних змін і коливань. Це багато в чому позитивний факт, оскільки різке зростання кредитування так само негативно впливає на ринок, як і його різке зниження. Економіка повинна мати час для використання в повному обсязі нових вливань за рахунок кредитів», - сказав експерт.

Коментуючи обсяги кредитування в галузевому зрізі, він зауважив, що у червні 2013 року швидше за все зростало кредитування сільгосппідприємств.

«На 4,5% зросли обсяги нових кредитів, які отримали сільгосппідприємства. Але при цьому знизилися майже на 4,5% обсяги кредитування будівельних компаній. Це ще раз підтверджує, що на даний момент розвиток сільськогосподарського виробництва та виробництва продуктів харчування є більш привабливим, ніж будівельний бізнес. На зміну будівельному буму прийшов сільськогосподарський бум», - додав фахівець.

У той же час, за його словами, зростання кредитування сільгосппідприємств дає надію на подальше збільшення сільгоспвиробництва в Україні.

Охріменко констатує, що в економіці України відбуваються радикальні процеси, які можуть суттєво змінити її вже через десять років. У зв'язку з цим він не виключає, що саме розвиток сільгоспвиробництва та харчової промисловості зможе зробити Україну процвітаючою європейською країною, якій не потрібно буде просити прийняти її в ЄС, а сам ЄС буде зацікавлений прийняти Україну до своїх лав.

Нагадаємо, що за підсумками червня 2013 р. банки видали нових кредитів з урахуванням пролонгованих кредитів юридичним особам на суму 113 млрд грн, що на 13 млрд більше, ніж торік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125