Київською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері відкрито кримінальне провадження відносно посадових осіб державного підприємства за фактом перевищення службових повноважень при передачі в оренду земельної ділянки на Жуковому острові, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Прокурорською перевіркою встановлено, що вказана ділянка в урочищі Жуків острів належить до території КП «Лісопаркове господарство «Конча Заспа» і є ландшафтним заказником місцевого значення. Згідно із законодавством, надання таких земель для господарської діяльності є незаконним.

З 1987 року ці землі використовувалися для потреб держпідприємства Спортивний лікувально-відновлювальний центр «ІЕЗ ім. Є. О. Патона»НАН України. Проте у 2005 році посадові особи Центру незаконно надали в оренду приватному товариству ділянку в зеленій зоні площею більше 600 м² для здійснення господарської діяльності. Як наслідок, посадовими особами держпідприємства було протиправно отримано дохід в розмірі близько 150 тис. гривень.

Відомості про вскоєння посадовими особами кримінального злочину прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень). Розпочато досудове розслідування.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

132