Міністерство закордонних справ України констатувало поступову стабілізацію безпеки в Бразилії. Про це повідомляє департамент інформаційної політики МЗС.

«Враховуючи зниження інтенсивності акцій протесту і поступову стабілізацію ситуації безпеки в Бразилії, МЗС відміняє попередні застереження в частині відвідування громадянами України центральних районів міст Бразиліа, Сан-Паулу, Белу Орізонті, Віторіа, Рібейран-Прету, Ріо-де-Жанейро», - наголошується в повідомленні.

У той же час залишаються актуальними рекомендації про необхідність уникати участі в акціях протесту, демонстраціях або інших масових заходах, які відбуваються на території цієї країни, а також проявляти пильність і обережність. Українцям рекомендується планувати програму свого перебування в країні з урахуванням можливих перебоїв у роботі транспортної та банківської інфраструктур через ймовірні страйки.

Нагадаємо, понад 50 працівників ЗМІ отримали поранення, постраждали внаслідок свавілля поліції або маніфестантів під час заворушень, викликаних вуличними протестами у деяких бразильських містах у середині червня. Бразилію паралізували акції протесту.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179