Українка Дарина Ковальова завоювала золоту медаль у змаганнях з боулінгу на Всесвітніх Іграх у колумбійському Калі.
 
Її перемога (це була остання медаль на цих Іграх) повернула синьо-жовтим сьоме місце у загальнокомандному заліку, яке у них перед цим зуміли відвоювати ненадовго господарі змагань, колумбійці, повідомляє «Укрінформ».
 
Перемога українки виявилася досить несподіваною для всіх, включаючи саму чемпіонку та її суперницю. У фіналі 18-річна Даша зуміла на 3 очки (428 проти 425) випередити легендарну американку Келлі Кулик, яка лідирувала протягом практично всієї гри, володарку дев'яти титулів у професійному боулінгу і першу жінку, яка змогла стати переможцем турніру РОА (Professional Bowlers Assoсiation) .
 

«Було несподівано. Не очікувала взагалі. Думала, буду третьою, ну максимум другою... Якось не віриться», - прокоментувала українка свою перемогу.

Ковальова зізналася, що Келлі - її кумир з дитинства. «Келлі Кулик почала грати в боулінг раніше, ніж Даша народилася. Вона - багаторазова чемпіонка світу і взагалі грає в чоловічій професійній лізі боулінгу. Це не тільки кумир Дарини, це кумир багатьох мільйонів спортсменів, що займаються боулінгом, це - приклад для наслідування», - повідомив батько спортсменки Володимир Ковальов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213