Вироком Судацького міського суду АР Крим до двох років позбавлення волі засуджено громадянина України за неправдиве повідомлення про мінування громадського об'єкта і крадіжку. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Згідно з повідомленням, у березні п.р. близько дев'ятої години вечора на телефон чергової частини Судацького міськвідділу ГУ ДСНС України в АР Крим надійшов анонімний дзвінок від чоловіка, який повідомив про закладений вибуховий пристрій на автостанції м. Судака.

До вказаного об'єкту одразу виїхали оперативні групи та представники правоохоронних органів. З метою безпеки громадяни були евакуйовані, а рух транспорту обмежений. Під час ретельного огляду території та приміщень автостанції вибухонебезпечні предмети не виявили.

У найкоротші терміни співробітники СБУ встановили правопорушника та його місцезнаходження. Зловмисником виявився 35-річний житель Херсонської області, який був затриманий за місцем свого тимчасового проживання в Криму.

Поблизу Судака чоловік, який приїхав на заробітки, зняв кімнату у місцевої мешканки, у якої, як з'ясувалося, згодом вкрав мобільний телефон. А через тиждень подзвонив з нього в чергову частину і повідомив про замінування автостанції. Свій вчинок чоловік пояснив тим, що того ж дня він посварився з дружиною, а після сварки в стані сильного алкогольного сп'яніння скоїв анонімний дзвінок.

Житель Херсона визнаний винним за ч.1 ст.185 (крадіжка) та ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів) Кримінального кодексу України. Вирок набув чинності.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154