Вчені Національного інституту винограду і вина «Магарач» готові перевірити органолептичні показники партії вин «Інкерманського заводу марочних вин», за якими вітчизняні постачальники отримали зауваження білоруської сторони. Адже саме Інститут «Магарач» є одним з найбільш авторитетних наукових центрів виноробства на пострадянському просторі. Про це сьогодні заявив в.о. директора НІВіВ «Магарач» Віктор Загоруйко.

«Якість кримських вин пройшла випробування часом і закріплена віковими традиціями виноградарства і виноробства. Вчені Інституту «Магарач» готові провести органолептичні дослідження та оприлюднити їхні результати. Для цього ми маємо в своєму розпорядженні один з найкращих кадрових складів у системі Української академії аграрних наук», - підкреслив Загоруйко.

За його словами, Національний інститут винограду і вина «Магарач» є одним з кращих наукових установ на пострадянському просторі, де проводяться дослідження якості вина і роботи з селекції сортів винограду.

«Зараз ми здійснюємо систематичні дослідження виноробної продукції і плануємо побудувати в Ялті новий селекційно-біотехнологічний центр», - додав директор НІВіВ «Магарач».

Нагадаємо, в Білорусі скасували дію сертифіката, виданого на партію вин «Легенда Інкерману» кримського «Інкерманського заводу марочних вин», врожаю 2011 року. Таке рішення в Міністерстві торгівлі Білорусі обґрунтували невідповідністю органолептичних показників кримського товару.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192