Росія має намір направити в Україну запит щодо осквернення американською групою Bloodhound Gang російського прапора під час виступу в одному з нічних клубів Одеси.

Про це «УНІАН» повідомили в Слідчому комітеті Росії.

«Незважаючи на те, що матеріали перевірки органів дізнання МВС за фактом осквернення російського прапора музикантом групи Bloodhound Gang до теперішнього часу так і не надійшли з прокуратури, враховуючи цинічність скоєного злочину, що виражає явну неповагу до російської державності, за дорученням Олександра Бастрикіна Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Росії організована процесуальна перевірка за даним фактом. Слідство має намір дати правову оцінку всім, хто причетний до даного злочину, від безпосередніх виконавців до його організаторів. Найближчим часом до США і України будуть направлені запити про надання правової допомоги», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, бас-гітарист групи Bloodhound Gang Евіл Джаред Хасселхофф на концерті в Одесі 31 липня поглумився над російським прапором. Команді було відмовлено у виступі на фестивалі KUBANA на російському узбережжі Чорного моря, хедлайнером якого вона повинна була стати, а рок-музиканти залишили російську територію за приписом влади.

За наругу над прапором у Росії передбачена кримінальна відповідальність - до року позбавлення волі. Звучали також ідеї заборонити музикантам в'їзд до Росії або бойкотувати їхню творчість.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312