Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив перевірити обґрунтованість підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в регіонах і про результати перевірки доповісти у тижневий термін. Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України.

Згідно з повідомленням, протягом минулого тижня зросла вартість послуг з водопостачання, водовідведення, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у деяких населених пунктах АР Крим, Дніпропетровської, Київської, Полтавської, Сумської, Харківської та Черкаської областей, де органами місцевого самоврядування були переглянуті відповідні тарифи .

Глава уряду підкреслив неприпустимість необґрунтованого підвищення цін для населення. Питання формування тарифів повинне бути всебічно вивчене, доцільність підвищення - економічно обґрунтованою. Незаконно підвищені ціни на послуги ЖКГ повинні бути приведені до попереднього рівня, наголошується в повідомленні.

Азаров доручив Мінрегіону ретельно розібратися з проблемою підвищення тарифів, яка особливо загострилася протягом останнього тижня, і взяв це питання під особистий контроль.

Як повідомлялося, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вимагає перевірити обґрунтованість комунальних тарифів, підвищених за останній тиждень.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225