Суд у Сімферополі направляє Хайсера Джемільова, сина народного депутата України Мустафи Джемільова, на повторну судову психіатричну експертизу. Про це повідомив адвокат підозрюваного Олександр Лісовий. Адвокат підозрюваного наполягає на трагічній випадковості й тому, що це був ненавмисний постріл, можливо, зроблений у стані розумового затемнення, повідомляє «Радіо Свобода».

Комплексна судово-психіатрична експертиза Хайсера Джемільова, проведена у червні-липні в Сімферополі місцевими медиками, через складність випадку, не дала результатів, і лікарі рекомендували слідчим провести нову експертизу в іншому психіатричному закладі.

«Два дні тому Київський районний суд Сімферополя дозволив проведення другої психіатричної експертизи в установі в Києві. За 3-4 дні підозрюваного етапують до міста Києва», - повідомив адвокат Джемільова Олександр Лісовий.

Він також підтвердив, що суд вирішив не залучати до експертизи лікарів Стамбульської клініки, де кілька років тому Хайсер Джемільов проходив курс лікування від психічного розладу.

«Так експертиза, яка призначена, не передбачає залучення до складу іноземних фахівців», - зазначив Лісовий.

Лісовий також сказав, що безпідставними виявилися твердження деяких видань, що підозрюваний стріляв тричі. Зараз немає жодного підтвердження, що пострілів було більше, ніж один, і звинувачення з цим погодилося, говорить він.

«За результатами розгляду в суді справи про призначення експертизи та продовження терміну утримання під вартою звинувачення у своїх клопотаннях відмічає вже тільки один постріл», - зазначив адвокат.

Як повідомляв ForUm, 32-річного Хайсера Джемільова затримали 27 травня на місці вбивства - у дворі його будинку в Бахчисараї. Від пострілу в голову загинув місцевий житель, 44-річний Февзі Едем, будівельник, який іноді допомагав родині лідера меджлісу. Міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

28 травня Київський районний суд Сімферополя обрав для молодшого сина лідера Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата Мустафи Джемільова - Хайсера, підозрюваного у вбивстві чоловіка, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів. Повідомлялося про намір змінити цей запобіжний захід.

За словами Мустафи Джемільова, Хайсер у 2008 році лікував психічний розлад у клініці Туреччини, а також пробував марихуану.

Підозрюваний 5 червня був поміщений у Кримську республіканську клінічну психіатричну лікарню №1, щоб пройти судово-психіатричну експертизу.

У липні Джемільова перевели назад у Сімферопольське СІЗО.

Київський районний суд Сімферополя продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою відносно 32-річного молодшого сина народного депутата України, голови меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемільова - Хайсера ще на два місяці - до 25 вересня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

353