У таджицьких фахівців немає претензій до якості кондитерських виробів української компанії «Рошен» (Roshen), що поставляються в республіку. Про це заявив сьогодні заступник керівника Агентства зі стандартизації, метрології, сертифікації та торгової інспекції при уряді Таджикистану Ібодулло Курбонов.

«Ми постійно проводимо якісну перевірку всієї продукції, що завозиться в країну, в тому числі з України, і жодного разу до них не виникло претензій», - підкреслив Курбонов. За його словами, «після того, як Росспоживнагляд виявив в українському шоколаді бензопірен (речовина першого класу небезпеки), фахівці Агентства спільно з іншими службами провели додаткову перевірку, але жодних шкідливих речовин не виявили», повідомляє «ІТАР-ТАРС».

Як пояснили в міністерстві економічного розвитку Таджикистану, продукція компанії «Рошен» широко представлена ​​в республіці і користується попитом у населення. За різними оцінками, українські солодощі становлять майже чверть загального експорту кондитерських виробів.

Нагадаємо, вчора санітарна служба Казахстану слідом за РФ почала перевірку продукції української кондитерської фабрики Roshen, яка, за твердженням Росспоживнагляду, не відповідає технічному регламенту Митного союзу. Українські цукерки також вирішила перевірити Білорусь.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 серпня міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявив, що Україна планує почати міждержавні переговори з Росією з питань постачання продукції компанії Roshen у наступний понеділок, 5 серпня. Присяжнюк вважає, що якість продукції української компанії Roshen не може піддаватися сумнівам.

Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А в молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки. До «чорного списку» увійшли ПАТ «Київська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика», ПАТ «Маріупольська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Кременчуцька кондитерська фабрика Roshen».

31 липня Україна офіційно включилася в процес консультацій з Російською Федерацією у зв'язку із забороною на продукцію Roshen.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285