У Чернігівській області до 14 років ув'язнення за замах на вагітну засуджений колишній правоохоронець Сергій Ярошенко. Як повідомили в прес-службі прокуратури області, такий вирок 2 серпня виніс Ніжинський міськрайонний суд.

«За результатами судового розгляду, з урахуванням тяжкості злочину, ставлення підсудного до скоєного (свою провину він не визнав), державний обвинувач просив покарання для підсудного у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також просив задовольнити позов потерпілої про відшкодування матеріального та морального збитку у розмірі понад 200 тис. грн», - сказав прес-секретар прокуратури Чернігівської області Валерій Литовченко, повідомляє «УНІАН».

За його словами, суд призначив покарання у вигляді 14 років ув'язнення і задовольнив позовні вимоги постраждалої Оксани Циганок.

У прокуратурі не виключають, що засуджений буде оскаржувати рішення суду, оскільки на процесі він стверджував, що під час нападу перебував в іншому місці. Тим часом рідні в суді відмовилися підтвердити алібі Ярошенка. Він озвучив версію, що молода жінка сама собі завдала поранення, щоб не відшкодовувати борг у сумі 120 тис. грн, який начебто виник внаслідок недостачі в магазині Ярошенка, де вона деякий час працювала продавцем.

Крім того, Ярошенко визнаний винним у нанесенні тілесних ушкоджень єгерю у 2009 році. Тоді кримінальну справу було закрито у зв'язку з відсутністю складу злочину. Зараз суд визнав Ярошенка винним і призначив міру покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Як повідомляв ForUm, 11 березня в чергову частину Борзнянського райвідділу УМВС України в Чернігівській області було повідомлено, що до центральної районної лікарні була доставлена ​​21-річна місцева мешканка з ножовим пораненням черевної порожнини. Жінка була вагітна, але ненародженої дитини врятувати не вдалося.
Затриманий раніше працював в органах внутрішніх справ. За порушення службової дисципліни він двічі був звільнений, але обидва рази, у 2004 і 2008 роках, відновлювався на службі за рішенням суду. Втретє він був звільнений з органів у січні 2013 року.

Щодо цієї людини було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 статті 15 та ч. 2 пункту 2 статті 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності), що карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272