Сильна лісова пожежа загрожує будинкам у містечку Маркопуло і в приморському місті Порто Рафті на східному узбережжі Аттики, приблизно за 40 кілометрів від Афін.

Згоріли вже кілька будинків, склади, сотні гектарів лісу, гасінню вогню заважає сильний вітер, який часто змінює напрямок. Недалеко від місця події знаходиться Афінський міжнародний аеропорт «Елефтеріос Венізелос».

Пожежа почалася вчора вдень. До вечора на боротьбу з вогнем кинуті всі вільні пожежні сили столичного регіону - якщо вдень вогонь гасили 45 пожежників з 15 машинами та один вертоліт, то в другій половині дня угруповання було посилено до 80 пожежних з 30 машинами. Воду на осередки вогню скидають два літаки і один вертоліт пожежної служби, повідомили РІА «Новости» в пожежній службі Греції.

Зараз вогонь просувається на південь. «Ми знаходимося у великій небезпеці. Якщо вогонь досягне лісу Куварас - це стане найбільшою екологічною катастрофою в північно-східній Аттиці за останні роки», - заявив журналістам мер Маркопуло Спірос Метенітіс. Муніципалітет звернувся до приватних осіб з проханням надати автоцистерни для води і вантажні машини для роботи пожежників. Місцеві власті надали свою автотехніку, приватні особи виділили 12 водовозів, п'ять тракторів.

Вогонь загрожує іподрому, в районі багато окремо поставлених будинків. Полум'я підходило до монастиря Святої Анни, загрози для життя людей не було. У другій половині дня були евакуйовані близько 40 дітей з дитячого табору в районі Куварас. У районі працюють також співробітники управління з протидії підпалів, оскільки є велика ймовірність того, що пожежа сталася через підпал.

Останній тиждень в Греції стоїть спека - на початку тижня стовпчик термометра піднімався до 40 градусів, а дощів з початку літа не було. У країні вже сталося кілька сильних пожеж, зокрема, на островах Родос і Крит.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162