Митниця Білорусі вжила заходи щодо недопущення ввезення на територію Росії через пункти пропуску на білоруській ділянці митного кордону Митного союзу і реекспорту з території Республіки Білорусь кондитерських виробів, вироблених українською кондитерською фабрикою Roshen.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар країни Ігор Гаєвський, передає «УНІАН».

«У вівторок, з моменту, коли з'явилася інформація про заборону ввезення продукції Roshen у Росію, ми направили лист до митних органів Білорусі про заборону її транзиту через нашу територію в напрямку Росії», - зазначив він.

Також Гаєвський повідомив, що фахівці органів і установ, які здійснюють державний санітарний нагляд, у рамках проведення перевірок об'єктів торгівлі здійснюють відбір проб зазначеної продукції для лабораторних досліджень на відповідність вимогам законодавства Митного союзу.

За словами головного санітарного лікаря країни, у разі виявлення невідповідності кондитерських виробів українського виробництва встановленим вимогам безпеки, будуть вжиті вичерпні заходи відповідно до чинного законодавства Республіки Білорусь і Митного союзу.

Нагадаємо, білоруські санітарні служби проводять перевірку продукції української кондитерської фабрики Roshen.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 серпня міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявив, що Україна планує почати міждержавні переговори з Росією з питань постачання продукції компанії Roshen в наступний понеділок, 5 серпня. Присяжнюк вважає, що якість продукції української компанії Roshen не може піддаватися сумнівам.

Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А в молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки. До «чорного списку» увійшли ПАТ «Київська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика», ПАТ «Маріупольська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Кременчуцька кондитерська фабрика Roshen».

31 липня Україна офіційно включилася в процес консультацій з Російською Федерацією у зв'язку із забороною на продукцію Roshen.

Україна звернулася з офіційним листом до керівництва Росспоживнагляду для вирішення питання щодо заборони ввезення продукції компанії Roshen в Російську Федерацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

763