Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спільно зі Всесвітнім банком домовилися збільшити портфель проектів. Як повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, відповідна домовленість була досягнута під час зустрічі міністра економічного розвитку і торгівлі України Ігоря Прасолова з директором Всесвітнього банку у справах України, Білорусі та Молдови, регіон Європи та Центральної Азії паном Чімяо Фаном.

За словами міністра, на сьогодні чинний портфель банку в Україні відповідає пріоритетам державної політики для модернізації реального сектору економіки.

У той же час він повідомив, що у 2013-2014 роках Україна розраховує на підтримку з боку Всесвітнього банку у підготовці нових інвестиційних проектів для вдосконалення системи охорони здоров'я та підвищення ефективності надання соціальних послуг, модернізації муніципальної, транспортної та енергетичної інфраструктури.

Цього року українська сторона вже ініціювала підготовку «Другого проекту розвитку міської інфраструктури», також МОЗ готує пакет документів для ініціювання «Проекту з реформування регіональних систем охорони здоров'я України». Крім того, Мінрегіонбуд завершує підготовку пакету документів для ініціювання проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України». На стадії підготовки до ініціювання знаходяться «Другий проект з передачі електроенергії» і «Другий проект з удосконалення системи соціальної допомоги».

Представник ВБ висловив сподівання, що українська сторона активізує роботу з ініціювання та підготовки згаданих проектів. «Загальна сума п'яти проектів складає близько 1,5 млрд доларів США, і ми дуже сподіваємося, що в цьому фінансовому році радою директорів Всесвітнього банку будуть прийняті рішення про надання Україні кредитів для реалізації трьох з цих проектів, а саме - «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України», «Другий проект розвитку міської інфраструктури» і «Другий проект з удосконалення системи соціальної допомоги», - зазначив Чімяо Фан.

Також він повідомив про можливість надання Україні системних позик для фінансування державного бюджету на загальну суму 800 млн доларів США. Передумовою для отримання таких позик є відновлення співпраці з МВФ.

За словами Ігоря Прасолова, уряд має намір продовжити діалог з МВФ про початок нової програми «стенд-бай» і розраховує на підтримку Всесвітнього банку у підготовці нових системних проектів для фінансування державного бюджету і проведення структурних реформ.

Нагадаємо, ВБ задоволений результатами реалізації проектів в Україні.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127