У Швейцарії оголошено конкурс на новий національний гімн, повідомляє швейцарське інформагентство sda.

Відповідна заява була зроблена Швейцарською некомерційною організацією, що займається благодійними соціальними проектами, на Національному святі країни, яке відзначалося 1 серпня на березі Фірвальдштетського озера.

Прийом пропозицій про нові вірші і музику для гімну почнеться 1 січня 2014 року.

Конкурс триватиме до кінця червня того ж року, після чого журі з 20 осіб визначить найкращий варіант. У 2015 році SGS розраховує передати проект переможця в бундесрат, щоб той його розглянув і прийняв як новий національний гімн.

SGS пропонує покласти в основу нового тексту вступну частину конституції країни. Що стосується мелодії, то нова музика повинна нагадувати нинішню, пише «Lenta.ru».

Швейцарська некомерційна організація виступила з ідеєю змінити нинішній гімн ще рік тому, проте до конкретних планів справа дійшла тільки зараз.

Необхідність змінити гімн висловлюють також швейцарські музиканти, вважаючи його застарілим, пише місцева телерадіокомпанія Schweizer Radio und Fernsehen.

Текст для національного гімну Швейцарії був написаний у 1841 році поетом Леонардом Відмером, а музику до нього написав священик Альберіх Цвіссіг. Правда, він був затверджений офіційно тільки у 1981 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180