Ні в кого досі немає достовірних відомостей про стан здоров'я Юлії Тимошенко, що заважає визначити її подальшу долю. Про це заявила депутат Європарламенту, заступник голови конституційного комітету Зіта Гурма.

За її словами, вона провела годинну особисту зустріч з Тимошенко, на якій були присутні ще двоє європарламентарів. Представник Європарламенту зазначила, що за час зустрічі Тимошенко й словом не обмовилася про те, що їй потрібне лікування за кордоном.

«Про це вона взагалі не згадувала, про можливість свого лікування за кордоном. Ми помітили, що вона була в дуже хорошій формі. Це була розмова без камер, ми дуже добре поговорили. Вона взагалі нічого про це не сказала. Ну і, звичайно, ми поговорили з головним лікарем відділення, і він сказав, що вони дуже ретельно відстежують її стан, і якщо є така необхідність, викликають німецьких лікарів. Але така ситуація відбувається раз на три тижні, раз на шість тижнів, тобто це говорить про те, що її стан досить стабільний», - зазначила Гурма.

Зустріч з Тимошенко залишила у неї суперечливі почуття: «Я ось хотіла б особисто знати - вона взагалі хвора чи здорова. Потрібна їй операція чи не потрібна. Якщо з нею все гаразд, то вона повинна повернутися в колонію», - вважає євродепутат.

Також Гурма визнала, що була шокована, коли дізналася, що на лікування українського екс-прем'єра витрачено близько $200 млн.

«Вартість її лікування за 8 років складе більше, ніж те, що, вважається, вона вкрала, коли підписувала договір щодо газу. Люди взагалі знають, скільки вона коштує платникам податків тут? Вони знають, скільки коштує її одяг в колонії? Це, звичайно, був шок для мене. Але це також говорить про те, що за нею ведеться особливий догляд», - заявила євродепутат.

На уточнююче запитання журналістів, яка саме точна сума, Гурма пообіцяла письмово надати такі дані. Вона відмітила, що зазначені витрати включають візити лікарів з Канади та Німеччини, коли це потрібно, і додала, що такі величезні гроші можна було б направити на лікування багатьох простих громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239