Центральний кримінальний суд Великобританії обрав 25-річному громадянину України Павлу Лапшину, обвинуваченому у терактах і вбивстві з ознаками теракту британського пенсіонера, запобіжний захід у вигляді арешту. Про це повідомляє «BBC Україна».

«Враховуючи серйозність звинувачень, висунутих проти Лапшина, суд вирішив обрати ув'язнення як запобіжний захід до розгляду його справи в суді», - зазначає видання.

Також суддя призначив розгляд справи Лапшина по суті на 14 січня 2014 року.

Попереднє слухання справи Лапшина тривало трохи більше півгодини. Сам він знаходився на відеозв'язку з в'язниці підвищеної безпеки Беллмарш. «Під час засідання його просили лише підтвердити, що він розуміє, про що йде мова на суді, і підтвердити своє ім'я. Всі судові процедури перекладалися для підсудного російською мовою», - пише видання.

Крім того, 21 жовтня мають відбутися попередні слухання справи по суті, де обвинувачений зможе визнати або не визнати свою провину. На цьому ж засіданні вперше мають бути надані докази обвинувачення.

Нагадаємо, Лапшин був затриманий 18 липня в рамках розслідування вибухів поблизу мечетей у містах Уолсолл і Тіптон. Йому було пред'явлено звинувачення у вбивстві бірмінгемського пенсіонера Мохаммеда Саліма.

Лапшин - аспірант Національної металургійної академії України у Дніпропетровську - приїхав у квітні поточного року до Великобританії як стажер з IT-компанії Delcam, завдяки виграному конкурсу інженерних проектів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276