Працівники УДСБЕЗ Полтавщини встановили, що невстановлені особи за сприяння посадових осіб організації-підрядника без необхідних на те правових підстав автомобільними цистернами вивозили сиру нафту зі свердловини, повідомляє прес-служба МВС.

За даними правоохоронців, ліцензія на користування надрами даної свердловини належить одній з державних компаній.


Вуглеводнева сировина без відповідних товарно-транспортних документів перевозилася для тимчасового зберігання на автотранспортне підприємство в місті Полтава, а далі - для переробки на міні-нафтопереробний завод.
 

Незважаючи на завершення робіт, які проводилися з освоєння свердловини, зазначена свердловина від підрядника до замовника не передавалася, а договори з реалізації видобутої продукції компанією не укладалися. Згідно з отриманими даними, невстановлені особи вивозили зі свердловини в середньому 30-40 м3 нафти на добу.


Під час обшуку на території і в приміщеннях приватного акціонерного товариства були виявлені сховища, в яких знаходилася нафта.
 

Зараз відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка в особливо великих розмірах), яка карається тюремним строком від п'яти до восьми років.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221