Прокуратурою Луганської області у взаємодії з СБУ в Луганській області, Луганським прикордонним загоном та підрозділами ГУМВС області виявлено злочинну групу у складі громадян України, яка займалася незаконним переправленням іноземців через державний кордон України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

На даний момент прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що група жителів Луганської області в кількості 5 чоловік, використовуючи міжнародні зв'язки, організувала незаконне переправлення 4 громадян Шрі-Ланки, в межах Краснодонського району Луганської області, з території Російської Федерації на територію України з метою подальшого їх переправлення до країн Євросоюзу.

Після переправлення, на етапі транспортування «нелегалів» по ​​території України, злочинці були виявлені співробітниками управління СБУ в Луганській області за участю співробітників ДАІ.

Для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального злочину створено слідчу групу. Внаслідок планомірної роботи були зібрані переконливі докази причетності осіб до скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст.332 КК України, отримані матеріали оперативно-розшукової діяльності і вказаним 5 членам злочинної групи повідомлено про підозру.

При цьому організатор злочину, раніше судимий за скоєння аналогічного злочину, ухилився від явки до суду для вирішення питання про обрання запобіжного заходу і почав переховуватися від органів слідства та суду.

З метою встановлення місцезнаходження підозрюваного прокуратурою області невідкладно були дані вказівки у кримінальному провадженні про проведення конкретних слідчих дій. Місцезнаходження втікача було встановлено протягом 10 днів. Підозрюваний затриманий і доставлений до слідчого судді, де йому обґрунтовано обрано запобіжний захід - утримання під вартою. Щодо інших підозрюваних, з урахуванням наявних ризиків, були обрані більш м'які заходи: у вигляді домашнього арешту (3 особи) і особистого поручительства (1 підозрюваний).

Наразі досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини скоєння злочину, в найкоротший час обвинувальний акт буде направлений до суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156