Антимонопольний комітет розкриє змову великих торгових продовольчих мереж України цієї осені. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив в.о. голови АМКУ Рафаель Кузьмін.

«З метою попередньої конфіденційності деяких нюансів ми зараз сказати не можемо, але вже восени, очевидно, буде прийнято рішення щодо картелю, в якому беруть участь практично всі великі торгові мережі України», - сказав він.

Кузьмін підкреслив, що представники торгових мереж знають про проведене розслідування. «Ми це розслідування закінчимо, і тоді вже будемо привчати їх до дотримання конкурентного законодавства», - запевнив чиновник.

За його словами, учасникам змови загрожує штраф до 10% від їх річного обороту. Також він підкреслив, що результатом діяльності картелю стало збільшення ціни на соціально важливі продукти харчування на 20-30%.

«Зараз вони готують свої аргументи, що ціна нібито залежить від постачальника, виробника, і вони у формуванні ціни нібито не беруть участь», - розповів Кузьмін.

Разом з тим він нагадав, що в Україні діє програма «Ліненсі», згідно з якою учасники картелю, які зізналися в незаконній змові, можуть уникнути штрафу.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174