Провідні світові фахівці з питань менеджменту позитивно оцінюють ініціативу українського уряду щодо реформування системи управління компаніями з державною часткою. Про це в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу БТБ сказав професор менеджменту в університеті британського міста Кренфілд Мюррей Стіл.

Він зазначив, що незалежний директор завжди робитиме те, що краще для компанії, він стає контролем і балансуючою ланкою для виконавчих директорів підприємств.

«Портрет ідеального незалежного директора: це людина, яка впевнена, що компанія відповідним чином управляється, але сам такий незалежний директор не управляє нею особисто. Такий керівник не має особистого інтересу у фінансових вигодах, які він може отримати від компанії. Якщо у вас ефективне керівництво, у вас ефективна компанія», - розповів Стіл.

Нагадаємо, раніше уряд затвердив підготовлений Міністерством економічного розвитку і торгівлі законопроект про можливість залучення незалежних директорів до управління підприємствами, які частково або повністю належать державі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160