Санітарна служба Казахстану почала перевірку продукції української кондитерської фабрики Roshen, яка, за твердженням Росспоживнагляду, не відповідає технічному регламенту Митного союзу.

Про це повідомила головний експерт комітету державного санітарно-епідеміологічного нагляду міністерства охорони здоров'я Казахстану Марал Рахімжанова в ефірі казахстанського «Сьомого каналу», передає РІА «Новини».

«На сьогоднішній день отримано офіційне підтвердження від Росспоживнагляду про те, що продукція Roshen не відповідає технічному регламенту Митного союзу. Аналогічні перевірки розпочато санітарною службою Казахстану. При виявленні невідповідності дана продукція буде у нас припинена», - сказала Рахімжанова.

За інформацією телеканалу, казахстанські фахівці завершать перевірку цукерок протягом тижня. Після цього продукція українських кондитерів може опинитися під забороною. На сьогодні продукція фірми займає близько 20% казахстанського ринку солодощів.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 серпня міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявив, що Україна планує почати міждержавні переговори з Росією з питань постачання продукції компанії Roshen у наступний понеділок, 5 серпня. Присяжнюк вважає, що якість продукції української компанії Roshen не може піддаватися сумнівам.

Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Як пояснили у відомстві, в українських цукерках компанії Roshen порушено норму вмісту жирів і органолептики. А в молочному шоколаді був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки. До «чорного списку» увійшли ПАТ «Київська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика», ПАТ «Маріупольська кондитерська фабрика Roshen», ПАТ «Кременчуцька кондитерська фабрика Roshen».

31 липня Україна офіційно включилася в процес консультацій з Російською Федерацією у зв'язку із забороною на продукцію Roshen.

Україна звернулася з офіційним листом до керівництва Росспоживнагляду для вирішення питання щодо заборони ввезення продукції компанії Roshen в Російську Федерацію.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249