Касаційний (верховний) суд Італії в четвер підтвердив обвинувальний вирок екс-прем'єру Сильвіо Берлусконі, засудженому до чотирьох років ув'язнення у гучній справі про фінансові махінації в медійній групі Mediaset.

При цьому рішення про заборону займати державні посади Касаційний суд повернув у апеляційну інстанцію для перегляду, повідомляє РІА «Новости».

Нагадаємо, апеляційний суд у травні засудив Берлусконі до чотирьох років тюремного ув'язнення і постановив, що відомий політик не може протягом п'яти років обіймати державні посади.

Справа медійної групи Mediaset є одним з найбільш гучних судових процесів, пов'язаних з підприємницькою діяльністю Берлусконі. За даними слідства, група Берлусконі купувала права на показ кінофільмів через підставні фірми, непомірно збільшуючи при цьому закупівельні ціни. Різниця між справжньою і роздутою ціною переводилася на рахунки в банках Швейцарії і Багамських островів, де таким чином виникли «чорні фонди».

У рамках цієї справи Берлусконі і його партнери звинувачуються в незаконному привласненні грошових коштів у сумі 34 мільйонів доларів США тільки в період між липнем 2002 року і листопадом 2005 року. Крім того, керівництво Mediaset звинувачується у спотворенні фінансової звітності й ухилянні від сплати податків у розмірі приблизно 8 мільйонів євро.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284