На святкування єврейського Нового року до Умані приїдуть понад 20 тис. паломників з 27 країн світу. Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Черкаській області.

«У зв'язку з прибуттям такої кількості паломників значно зростає пожежне і техногенне навантаження на всю інфраструктуру міста», - підкреслили в прес-службі.

У відомстві зазначили, що за час паломництва протягом останніх 20 років Умань відвідали близько 400 тис. паломників. «Враховуючи набутий досвід, у період з 1 по 10 вересня цього року в місцях святкування паломниками Рош-Га-Шана Уманським пожежно-рятувальним підрозділом буде організовано цілодобове чергування. Для надання практичної допомоги уманським рятувальникам у місто будуть направлені додаткові сили фахівців ДСНС із сусідніх підрозділів», - зазначили в прес-службі.

У ДСНС поінформували, що всього чисельність рятувальників із залученням водолазної і піротехнічної груп складе 129 осіб, а також 34 одиниці пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

Як відомо, у Черкаській області на могилі цадика Нахмана та у приміщенні місцевої синагоги 4-6 вересня 2013 р. відбудуться щорічні культові заходи з нагоди святкування днів Рош-Га-Шана (Нового року за іудейським календарем).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

484