Кабінет Міністрів України на своєму засіданні у четвер 1 серпня 2013 р. схвалив Концепцію Державної цільової програми розвитку туризму і курортів до 2022 року. Про це повідомляє урядовий портал.

Концепція розроблена Держтуризмкурортів у рамках виконання Національного плану дій Президента України Віктора Януковича.

У Програму будуть включені заходи з визначення туристичної спеціалізації регіонів, туристичного районування країни, зокрема, це стосується територій пріоритетного розвитку туризму та створення умов для залучення інвестицій.

Також Програма включатиме заходи щодо створення умов для розвитку пріоритетних видів туризму, забезпечення раціонального використання територій курортів, вдосконалення санаторно-курортного обслуговування. У Державній цільовій програмі буде передбачено також створення системи розповсюдження інформації про туристичні можливості України, підвищення безпеки туристів і поліпшення якості готелів та інших засобів розміщення.

У Програмі затвердять план дій щодо гармонізації українського законодавства та нормативної бази у відповідності зі стандартами Європейського Союзу. Програма також включатиме заходи з дерегуляції туристичної діяльності та впровадження державно-приватного партнерства у сфері туризму, а також вдосконалення статистичної звітності в галузі на основі методики Всесвітньої туристичної організації.

Держтуризмкурортів доручено до кінця 2013 року розробити Державну цільову програму розвитку туризму і курортів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

481