В Україні потрібно поступово збільшувати акциз на нафтопродукти. Про це в інтерв'ю газеті «Урядовий кур'єр» повідомив голова «Укравтодору» Євген Прусенко.

За його словами, основні надходження до спеціального фонду державного бюджету - це акциз з нафтопродуктів, вироблених та ввезених в Україну. «Зараз в Україні акциз на бензин складає 198 євро за тонну. Для порівняння: в європейських країнах він коливається в межах 550-900 євро за тонну. Акциз на дизельне паливо в Україні в залежності від вмісту сірки становить від 46 до 98 євро, тоді як в Європі цей акциз коливається від 400 до 700 євро», - зазначив Прусенко.

«Так, у складі вартості пального по бензину маємо потреби автодоріг близько 18 відсотків, а дизельного палива - 5 відсотків. Можна подумати, що у нас краще дизельне паливо майже без сірки, так і платять всього 46 євро замість 98 за тонну. Якщо хочемо рухатися до європейських стандартів автодоріг, тобто поступово збільшувати акциз на нафтопродукти», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, наразі ні Міністерство фінансів, ні Кабінет Міністрів ще не прийняли рішення щодо поетапного підвищення ставок акцизного збору на нафтопродукти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124