Підозрюваний у хабарництві ректор Національного університету Державної податкової служби України Петро Мельник, перебуваючи під домашнім арештом, має право користуватися мобільним телефоном та Інтернетом.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, після засідання суду, який обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня, заявив представник держобвинувачення Максим Лавренюк.

Він пояснив, що рішенням суду не передбачено обмеження на використання Мельником телефонного та Інтернет-зв'язку. «Він має право користуватися телефоном та іншими електронними засобами, в тому числі, дивитися телевізор, користуватися Інтернетом», - сказав прокурор.

Лавренюк також повідомив, що цілодобово вдома у Мельника міліції не буде. «Слідчий має право у будь-який час перевірити його місцезнаходження», - зазначив він.

Що стосується спецзасобів електронного контролю (браслета. - Ред.), то Лавренюк підкреслив, що в рішенні судді-слідчого передбачена можливість використання цього засобу. «Питання його використання буде вирішено найближчим часом», - повідомив прокурор.

За його словами, після 27 вересня у разі наявності достатньої кількості доказів провини Мельника, обвинувальний акт буде направлений на розгляд суду.

«Який суд розглядатиме обвинувальний акт, ще невідомо», - підсумував Лавренюк.

Нагадаємо, ректор Національного університету Державної податкової служби України Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України.

Він вимагав та отримав від двох українців хабарі в розмірі 40 і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів у свій вуз.

Мельник був затриманий на 72 години, протягом яких суд так і не обрав йому запобіжний захід.

За інформацією адвокатів, у їхнього підзахисного гіпертонічний криз.

1 серпня Мельника на інвалідному кріслі доставили до зали суду. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195