Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з іншими міністерствами розробить програму, яка дозволить українським сільгоспвиробникам брати участь у тендерних закупівлях для організації дитячого харчування в школах і дитячих садах. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабміні заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Я переконаний, що ми повинні відпрацювати програми з поставок сільгосппродукції для організації дитячого харчування. При цьому ми розуміємо, що держзакупівлі мають проходити за тендерами, згідно з законодавством. Швидше за все, ми спільно з іншими зацікавленими міністерствами розробимо програму, яка б спростила і дала можливість і фермерам, і сільгоспвиробникам безпосередньо брати участь на рівні регіонів у тендерах щодо забезпечення харчуванням дітей», - сказав Присяжнюк.

Міністр як приклад навів Саудівську Аравію, де кожна дитина до 18 років за рахунок держави щодня випиває 2 склянки молока.

«Звичайно, потрібно, щоб Верховна Рада розглянула законопроекти, які регулюють і гарантують якість продуктів харчування», - додав міністр.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153